Behobia – San Sebastián 2012

Avui fa just dues setmanes que vaig arribar de les meves vacances per Laos i Cambodja amb la motxilla a coll i a conèixer món.

El diumenge passat vaig córrer la Cursa de Port Aventura on vaig guanyar i notar unes bones sensacions amb tan sol 5 dies d’entrenament però amb la incertesa de com arribaria a una de les carreres més prestigioses del calendari de ruta just una setmana després. La Behobia – Sant Sebastià no és una carrera més, és un espectacle esportiu.

Vaig arribar el divendres a la capital Guipuzcoana amb el meu germà Rubén, que correria aquesta prova per primera vegada. A la Fira del Corredor tots em deien el mateix…\»Aquest any ets el favorit i has de guanyar\». Jo vaig arribar molt motivat però a la vegada això et fa sentir-te una mica més pressionat, suposo que és el preu a pagar després de ser el Campió d’Espanya, jo encantat, però li tinc moltíssim respecte a tots els meus rivals que han preparat amb setmanes i mesos d’antelació aquesta cursa i el triomf està molt obert. A la nit quedem per sopar de “pintxos” (que bons) amb els companys de Runnersworld Tgna i aviat a dormir.

El dissabte a primera hora rodatge de 30\’ per la “Concha”, unes rectes, estiraments i pell de gallina en veure la de centenars de corredors que hi ha el dia previ per una de les ciutats mes elegants i agradables de la península. A les 12 arribo al estand d’Adidas situa a la Fira i allà comparteixo fotos, xerrades i consells amb la gran quantitat de catalans (més de 4000) que correrem el diumenge. Més tard quedo amb Juanan, Monica i Rubén per menjar una bona ració de pasta i tenir una gran xerrada junts.

\"behovia2012_01\"A la tarda, migdiada i relaxació amb sessió Compex i les meves Full Leg de Compressport. Per sopar pasta party en el Restaurant NiNeu i passar un bon moment amb alguns dels valents que sortiran amb la mateixa il·lusió que jo en els 20km de la B/SS.

7:30 sona el despertador, esmorzar i trasllat a Behobia per començar a escalfar sota la pluja i amb els meus companys de Compressport (Marc, Roger i Cristian). Plou amb intensitat, una mica de vent i ambient molt fred a la sortida. Queden 5\’ pel tret i ja estem tots els atletes sota l\’arc de sortida amb molt fred però tots amb moltes ganes de donar les primeres gambades i escalfar el cos el més ràpid possible. Així ho he fet. \»Pum\» i surto davant amb un bon ritme sobre 3\’05-3\’08 el primer km i ja al capdavant de grup on Roger Roca i Marc Roig s\’animen amb mi i ens distanciem uns metres del gran grup perseguidor. En el km 2 Roger baixa una mica el ritme (surt d\’una lesió forta en el “soleo”) i ens quedem Marc i jo sols per afrontar els 18 durs i freds km’s que ens queden per endavant. La primera part és molt exigent amb pujades i baixades de cert desnivell que fan que no puguis seguir amb un ritme estable. Jo em trobo bé i no baixo el ritme en les pujades i és aquí on puc despenjar uns segons al Marc i em veig en solitari a la llarga pujada de l\’autovia amb forces a les cames i arribant a la meitat de la prova amb molta confiança i amb uns 35 segons d\’avantatge del Marc i la resta de participants. El que anava sentint per dins era alguna cosa que mai havia viscut, una carrera amb mal temps, fred i pluja intensa i amb centenars de persones que han sortit al carrer per animar-nos i mare meva com animen en Guipúscoa. Crec que en 30´he escoltat mes de mil vegades el Aúpa Leiva, Aúpa Jaume, Aúpa Catalunya! INCREIBLE!

El que us deia, al km 10 el passo bastant conservador en 31\’10 i m\’animo a accelerar el ritme i així fer una segona part en negatiu i intentant torna’ls-hi a aquests seguidors una bona cursa i un bon ritme de competició. El pas pel km 15 és bo, zona més plana i còmoda per córrer a ritme de 3\’02-3\’05/km i pensant en la dura, duríssima pujada que en pocs minuts notaran les meves cames, l\’alt de Miracruz. Començo la pujada i comença la fatiga muscular. Porto molt pocs dies d\’entrenament i ara començo a notar els km’s però de nou el públic es bolca en mi i em dóna força per pujar a bon ritme aquesta pujada. De nou la pell de gallina al sentir la cridòria de la gent i el suport brutal que em fan arribar al punt mes alt amb una diferència de 1´15 respecte a Marc que segueix segon.

Aquí ja em veig guanyador, i em costa assimilar que guanyaré en una prova de tant prestigi com la Behobia. Al km 18 ja afluixo el ritme i vull compartir amb tot el públic aquesta victòria que em dóna molta confiança per començar el que espero sigui una gran temporada atlètica. Últim km, entro al Bulevard i creieu-me que sort que porto les ulleres mullades i no se\’m veuen els ulls però els tinc plorosos i tinc moltes ganes de saltar i cridar d\’alegria, per això vaig fent alguna ziga-zaga i \»xocar\» les mans amb els més nens, bascos, catalans, tots els que m\’animen i seguiran animant als altres participants. Al final arribo a l’arribada amb un temps d\’1:01´32. Una bona marca que crec que podria haver millorat en uns 20-30 segons si hagués acabat fort en els últims 3km però el de menys era el temps i si gaudir amb tots d\’aquest espectacle esportiu.

\"Behobia

En arribar, abraçada amb el gran Javier Zapata (Adidas), Joan Villuendas (presi) i Fernando Ibarreta (organitzador de la BSS) i esperar i felicitar al Marc que ha fet un altre “carrerón” i al Daniel que amb un espectacular esprint es fa amb el tercer calaix en el pòdium. Ràpidament entro a la carpa de premis, entrevistes, 3 caldos per entrar en calor i com no al pòdium amb la Txapela, el Fanal de plata i la sabatilla Adidas que obté el campió.

Així deixo Sant Sebastià, una ciutat elegant, espectacular i que ara recordaré amb molt afecte durant tota la meva vida. Això si, espero tornar el proper any i poder lluitar per repetir victòria.
Felicitats a tots els que han finalitzat aquesta dura i freda carrera, felicitats a l\’organització perquè una vegada mes han demostrat ser una de les millors proves internacionals i Gràcies a tots els que han animat en un dia gris i ens han donat aquest plus de força que solament a la BSS pots rebre.

Ara comença la temporada, ara toca entrenar fort i millorar el nivell. Queda molt treball per fer però estic amb més ganes i forces que mai.

[sociable] content goes here [/sociable]Hoy hace dos semanas justas que llegué de mis vacaciones de un gran viaje por Laos y Camboya con la mochila a cuestas y a patear mundo.

El domingo pasado corrí la Cursa de Port Aventura donde gané y note unas buenas sensaciones con tan solo 5 días de entreno pero con la incertidumbre de cómo llegaría a una de las carreras más prestigiosas del calendario de ruta justo una semana después.

La Behobia – San Sebastián no es una carrera más, es un espectáculo deportivo que pocas tienes la oportunidad de experimentar.

Llegué el viernes a la capital Guipuzcoana con mi hermano Rubén que debutaría en esta prueba. En la Feria del Corredor todos me decían lo mismo…\»Este año eres el favorito y tienes que ganar\». Yo llegué muy motivado pero también esto te hace sentirte algo más presionado, supongo que es el precio a pagar después de ser el Campeón de España, yo encantado, pero le tengo muchísimo respeto a todos mis rivales que han preparado con semanas y meses de antelación esta carrera y el triunfo está muy abierto. A la noche quedamos para cenar de pinchos (que ricos) con los compañeros de Runnersworld Tarragona y prontito a dormir.

El sábado a primera hora rodaje de 30\’ por la Concha, unas rectas, estiramientos y piel de gallina al ver la de cientos de corredores que hay el día previo por una de las ciudades más elegantes y encantadoras de la península.

A las 12 llegó a la Feria al stand de Adidas y allí comparto fotos, charlas y consejos con la gran marea de catalanes (más de 4000) que correremos el domingo. Más tarde quedo con Juanan, Mónica y Rubén para comer una buena ración de pasta y tener una gran charla juntos

\"behovia2012_01\"

A la tarde, siesta y relax con sesión Compex y mis Full Leg de Compressport. Para cenar pasta party en el Restaurant NiNeu y pasar un buen momento con algunos de los valientes que saldrán con la misma ilusión que yo en los 20km de la B/SS.

7:30 suena el despertador, desayuno, y traslado a Behobia para empezar a calentar bajo la lluvia y con mis compañeros de Compressport (Marc, Roger i Cristian).

Llueve con intensidad, algo de viento y ambiente muy frío en la salida. Quedan 5\’para el disparo y ya estamos todos los atletas bajo el arco de salida con mucho frío pero todos con muchas ganas de dar las primeras zancadas y calentar el cuerpo lo más rápido posible.

Así lo he hecho. \»Pum\» y salgo delante con un buen ritmo sobre 3\’05-3\’08 el primer km y ya en cabeza de grupo donde Roger Roca y Marc Roig se animan conmigo y nos distanciamos unos metros del gran grupo perseguidor. En el km 2 Roger baja un poco el ritmo (sale de una lesión fuerte en el soleo) y nos quedamos Marc y yo solos para afrontar los 18 duros y fríos km\’s que nos quedan por delante. La primera parte es muy exigente con subidas y bajadas de cierto desnivel que hacen que no puedas seguir con un ritmo estable. Yo me encuentro bien y no bajo el ritmo en las subidas y es aquí donde puedo descolgar unos segundos a Marc y me veo en solitario en la larga subida de la autovía con fuerzas en las piernas y llegando al ecuador de la prueba con mucha confianza y con unos 35 segundos de ventaja con Marc y el resto de participantes. Lo que iba sintiendo por dentó era algo que jamás he vivido, una carrera con mal tiempo, frío y lluvia intensa y con cientos de personas que han salido a la calle para animarnos y madre mía como animan en Guipuzkua. Creo que en 30\’ he escuchado mas de mil veces el Aupa Leiva, aúpa Jaume, aúpa Catalunya! INCREIBLE!

Lo dicho, el km 10 lo paso bastante conservador en 31\’10 y me animo a acelerar el ritmo y así hacer una segunda parte en negativo y devolviendo a esos seguidores una buena carrera y un buen ritmo de competición.

El paso por el km 15 es bueno, zona mas llana y cómoda para correr a ritmo de 3\’02-3\’05/km y pensando en la dura, purísima subida que en pocos minutos notarán mis piernas en el alto de Miracruz. Empiezo la subida y empieza la fatiga muscular. Llevo muy pocos días de entreno y ahora empiezo a notar los km\’s pero de nuevo el público se vuelca en mí y me da alas para subir a buen ritmos esa pendiente. De nuevo la piel de gallina al oír el griterío de la gente y el apoyo brutal que me hace llegar al punto mas alto con una diferencia de 1´15 respecto a Marc que sigue segundo.

Aquí ya me veo ganador, y me cuesta asimilar que voy a vencer en una prueba de tanto prestigio como la Behobia. En el km 18 ya aflojo el ritmo y quiero compartir con todo el público esta victoria que me da mucha confianza para empezar lo que espero sea una gran temporada atlética. Último km, entro en el Boulevard y creedme que suerte que llevo las gafas mojadas y no  se me ven los ojos pero los tengo llorosos y tengo muchas ganas de saltar y gritar de alegría, por eso voy haciendo algún zigzag y \»chocar\» las manos con los mas peques, vascos, catalanes, todos los que allí me animan y seguirán animando a los demás participantes.

Al final llego a meta con un tiempo de 1:01\’32. Una buena marca que creo que podría haber mejorado en unos 20-30 segundos si hubiera acabado fuerte en los últimos 3km pero que ayer lo de menos era el tiempo y si disfrutar con todos de este espectáculo deportivo.

\"Behobia

Al llegar, abrazo con el gran Javier Zapata (Adidas), Joan Villuendas (presi) y Fernando Ibarreta (organizador de la BSS) y esperar y felicitar a Marc que ha hecho otro carretón y Daniel que un espectacular sprint se hace con el tercer cajón en el pódium.

Rápidamente entro en la carpa de premios, entrevistas, 3 calditos para entrar en calor y como no el pódium con la Txapela, la Farola de plata y la zapatilla Adidas que obtiene el campeón.

Así dejo San Sebastián, una ciudad elegante, espectacular y que ahora recordaré con mucho cariño durante toda mi vida. Eso si, espero volver el próximo año y poder luchar por repetir victoria.

Felicidades a todos los que han finalizado esta dura y fría carrera, felicidades a la organización  porque una vez mas han demostrado ser una de las mejores pruebas internacionales y GRACIAS a todos los que han animado en un día gris y nos han dado ese plus de fuerza que solo en la BSS puedes recibir.

Ahora empieza la temporada, ahora toca entrenar fuete y mejorar el nivel. Queda mucho trabajo por hacer pero estoy con mas ganas y fuerzas que nunca.

[sociable] content goes here [/sociable]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad