Els 10km. de Cambrils

Aquest 2013 vàrem marcar els 10km de Cambrils com una competició “test” prèvia a la marató de Barcelona del proper diumenge 17.

Aquestes últimes tres setmanes han estat molt positives ja que he pogut entrenar sense problemes, molèsties i inconvenients. Aquesta última setmana ha estat de molt volum i bons ritmes, tot i saber que anava a competir a Cambrils. La idea era arribar amb molta càrrega de quilòmetres i una mica cansat per la cursa i així poder-me provar.

El dia ha estat perfecte, bon clima, molt poc vent i un circuit molt ràpid excepte els últims 800 metres que van pujant progressivament. Minuts abans de la sortida hem quedat els més de 15 runners del nou club I RUN WITH LEIVA i hem fet la foto de grup. Gran dosi de motivació per a la sortida.
A les 10:00 en punt… “PUM”!!! Tret de sortida i començo a córrer fort. El primer km favorable el passo en 2´45 i és obvi que haig de relaxar-me una mica i agafar un ritme més còmode per acabar la cursa en condicions i no fondre més cartutxos dels necessaris. L\’objectiu és baixar de 30´ i intentar córrer tots els quilòmetres per sota de 3´00. Ritme constant en el pas pel km.5 (14´32) i ara ve la part més dura, gir de 180º i a per els segons 5km amb la motivació molt alta ja que em noto fort i crec que puc mantenir el ritme, a més em vaig creuant amb els altres atletes que vénen en sentit contrari al meu. M\’alegro al veure que l’Albert Moreno, jove triatleta amb molta projecció internacional és qui em segueix en 2ª posició i és el clar favorit per guanyar la Mitja Marató de Cambrils.

L\’ànim dels corredors és increïble i això fa que el meu ritme “creuer” en aquest moment sigui de 2´52 – 2´55/km i per molt que “peti” en l\’últim km de pujada, veig molt a prop la MMP (29´41). Així que arribo a aquest km 9 amb forces i sense anar al 100%, guardant forces pel gran objectiu. Tot i així m\’animo i acabo els 10km en 29´17. Per mi, una gran marca per com he arribat a la cursa (+ de 200km aquesta setmana) i per córrer en solitari des del primer metre.

Ha estat un gran test previ a la Marató de Barcelona, però ara queden dues setmanes on cal afinar una miqueta més, cuidar molt les cames, l\’alimentació i el descans i així acabar d\’agafar la confiança per afrontar els 42km amb més seguretat.
El que és clar és que cada vegada estic gaudint més, tant amb l\’esport com amb els que m\’envolten i amb els que visc dia a dia. Quan es tenen reptes i es lluita per aconseguir-los és que hi ha il•lusió i ganes de viure. Tant de bo sigui així per sempre. Així que a viure el dia a dia i gaudir el 17 de març pels carrers de Barcelona.

M\’agradaria felicitar a tots els participants en els 10km i la Mitja de Cambrils i especialment a l\’organització i voluntaris per fer una vegada més un espectacle i una festa esportiva on el gran vencedor és l’Atletisme i el RUNNING.
Este 2013 marcamos los 10km de Cambrils como una competición “test” previa a la maratón de Barcelona del próximo domingo 17.

Estas últimas tres semanas han sido muy positivas ya que he podido entrenar sin problemas, molestias e inconvenientes. Esta última semana ha sido de mucho volumen y buenos ritmos, aún sabiendo que iba a competir en Cambrils. La idea era llegar con mucha carga de quilómetros y algo cansado a la carrera y así probarme.

El día ha sido perfecto, buen clima, muy poco viento y un circuito muy rápido excepto los últimos 800 metros que van subiendo progresivamente. Minutos antes de la salida hemos quedado los más de 15 runners del nuevo club I RUN WITH LEIVA y hemos hecho la foto de grupo. Gran dosis de motivación para la salida.

A las 10:00 en punto… “PUM”!!! Pistoletazo de salida y empiezo a correr fuerte. El primer km favorable lo paso en 2´45 y es obvio que tengo que relajarme un poco y coger un ritmo más cómodo para acabar la carrera en condiciones y no fundir más cartuchos de los que debo. El objetivo es bajar de 30´ e intentar correr todos los quilómetros por debajo de 3´00. Ritmo constante en el paso por el ecuador (14´32) y ahora viene la parte más dura, giro de 180º y a por los segundos 5km con la motivación muy alta ya que me encuentro fuerte y creo que puedo mantener el ritmo, además me voy cruzando con los demás atletas que vienen en sentido contrario al mío. Me alegro al ver que Albert Moreno, jovencísimo triatleta con mucha proyección internacional es quien me sigue en 2ª posición y es el claro favorito para ganar la Mitja Marató de Cambrils.

El ánimo de los corredores es increíble y eso hace que mi ritmo “crucero” en ese momento sea de 2´52 – 2´55/km y por mucho que “pete” en el último km de subida, veo muy cerca la MMP (29´41). Así que llego a ese km 9 con fuerzas y sin apretar al 100% por eso de guardar fuerzas para el gran objetivo, me animo y termino los 10km en 29´17. Para mí, una gran marca por como he llegado a la carrera (+ de 200km esa semana) y por correr en solitario desde el primer metro.

Ha sido un gran test previo a la Marató de Barcelona, pero ahora quedan dos semanas donde hay que afinar un poquito más, cuidar mucho las piernas, la alimentación y el descanso y así acabar de coger la confianza para afrontar los 42km con más seguridad.

Lo que está claro es que cada vez estoy disfrutando más, tanto con el deporte como con los que me rodean y con lo que hago día a día. Cuando se tienen retos y se lucha por conseguirlos es que hay ilusión y ganas de vivir. Ojalá sea así para siempre. Así que a vivir el día a día y disfrutar el 17 de marzo por las calles de Barcelona.

Me gustaría felicitar a todos los participantes en los 10km y la Mitja de Cambrils y en especial a la organización y voluntarios por hacer una vez más un espectáculo y una fiesta deportiva donde el gran vencedor es el ATLETISMO y el RUNNING.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad