Marató de Rotterdam 2011

Avui era el dia i al final no ha pogut ser. Sortim a les 11 en punt amb la incertesa de qui anava a ser el valent que tirés els primers km\’s ja q l\’organització només ha posat llebres per al primer grup (2\’56/km) i per a l\’holandès (1:05 la mitjana), com podeu veure són ritmes de pas molt ràpids per a les meves intencions (3\’08-3\’09/km). 1er km a 3\’08 en un grupet de 9-10 atletes format per brasilers, 2 africans, Jose Carlos, Barzola, Benbarka i jo) aquí ningú es posava d\’acord i els passos fins al km 21 eren bastant irregulars i ningú volia tirar. Així és molt difícil córrer una marató a aquests ritmes. El pas per l\’equador ha estat d\’1:06\’25 (perfecte) però les meves cames no estaven tan fresques com haurien des de el pas per la mitja. A tot això, el gran Jym (que a més de viure aquesta experiència en viu amb mi a Rotterdam, m\’ha ajudat tant amb els seus massatges) em va animant per diversos punts del circuit. Del km 20 al 28 és el tram més dur d\’aquesta marató, es despenja el meu company d’entrenaments Benhbarka, i el grup es redueix a 5 atletes on cap volem donar la cara i així ens anem frenant a 3\’12-15-13-19… a mi ja m\’anava be perquè ja veia que avui no podia. En el km 29 una vegada passat un dels ponts (amb la pujada i baixada més pronunciada del circuit) m\’arriba l\’home del “mazo” i em dona un cop important. Gairebé em despenjo del grup i a més per darrere no ve ningú. Aquest km a 3\’19…ufff em queden 14 km encara i vaig molt fotut, però segueixo amb ells fins que peti. Km 30…no puc més, a punt d\’entrar al parc, és la zona més \»fotuda\», menys públic, més dolors i vull retirar-me, però penso en l’avituallament q arribarà en breu i potser em recupero una mica…agafo el meu 6è avituallament i el meu cronòmetre marca 1h35\’23 (aquest km a 3\’27!!!). La mare del tanu…em despenjo del grup i em quedo sol al parc. Aquí si que ja ni mur, “mazo”, ni res de res. Estic exhaust però és en aquestes situacions on surt l’àngel del be i el dimoni del mal. Tinc en el cap la imatge de la Laura sobretot, també dels meus pares, el meu germà, la meva família, Domingo López (el meu entrenador), el gran \»*cigü\» i com no de tots els que m\’heu recolzat diàriament per desitjar-me el millor, així que hagués estat molt egoista per la meva part abandonar. Sincerament el 90% era negatiu ja q no tenia ja la motivació ni de fer la mínima, ni de fer MMP.

De debò que lo que més desitjava era parar-me i tombar-me a l\’asfalt perquè estava patint crec jo més del límit. La panxa fatal, mil enrampades a les cames i creieu-me que intentar seguir 10km a 3\’30 quan estàs KO, es fa molt dur. Ja era impossible, baixar la meva marca, km\’s a 3\’32-30-31-36… No sé com però puc fer càlculs mancant 7km i si segueixo així acabaré just per sota de 2:20-2:21, i per més súmmum a punt de sortir del parc (km 38) veig a Jose Carlos que va pitjor que jo i encara que intenta enganxar-se un km, finalment es retira. Us ho deia, aquest 10% del meu cap que em deia que seguís ha tingut més força que l\’altre 90% negatiu. Ja us val…amb les ganes que tenia de deixar de patir i encara em queden 15\’ corrent. Km 40 torno a pensar en molts de vosaltres i encara que ja no hi ha gasolina, haig d\’intentar acabar-la sense caminar. Aquest km, el més lent a 3\’44. Últim km…aquí penso en mi, haig d’apretar però no puc perquè m\’entren rampes i enrampades, però m\’ho mereixo. Penso en el q m\’ha costat arribar aquí, els més de 1800km que he corregut en 3 mesos i tot el sacrifici que he fet per combinar el treball diari en el gimnàs i col·legis amb tots els meus entrenaments. Passo el km 42 en 3\’23 esprintant i els últims 195mtrs en 36\». 5 segons després de creuar la meta amb 2:17\’57\» (de moment millor marca de Catalunya en 2011) el 16 de la general, 4 europeu i primer espanyol, caic al terra de genolls i gràcies als voluntaris de l\’organització que em reanimen i m\’ajuden per aixecar-me, segueixo el meu camí per recollir la medalla com a finisher en els 42.195 de Rotterdam. Almenys me la mereixo.

Abans que se m\’oblidi vull felicitar especialment a Alessandra Aguilar (2h27´00 a 9 segons del rècord d’Espanya) i agrair a Benbarka, Jym, Poli, Antonio Serrano, Marc Roig, Galán, Carretero, Pablo, Barzola i els seus acompanyants, i a l\’organització de la prova ja que l\’estada d\’aquests dies amb ells ha estat espectacular.

Diuen que a la tercera va la vençuda, jo a la tercera m’ha vençut. Li dono voltes al cap i no ho acabo d\’entendre, arribava en el millor moment de la meva carrera esportiva, més animat que mai i el dia al final bastant calorós per a una marató, però al cap i a la fi no han sortit les coses massa bé, per no dir gens. Em porto alguna cosa positiva d\’aquestes 2 hores 17 minuts de patiment al màxim…si avu no m\’he retirat, és molt però que molt difícil que ho pugui fer en properes maratons. Els culpables d\’això realment sou tots els que esteu llegint això i alguns que no ho poden llegir però també m\’han donat forces des del primer segon per finalitzar-la. Estic trist, enteneu que és lògic, però hi ha una part del meu cap que està feliç per saber que tinc gent que m’estima i que seguirà volent victòries personals en la meva carrera esportiva i personal. No dubteu que jo seguiré lluitant diàriament per algun dia aconseguir el meu somni. He perdut una guerra, però encara em queden moltes més per poder-les guanyar. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres ànims, suport i forces.

Una abraçada enorme des de Rotterdam!

[sociable] content goes here [/sociable]Hoy era el día y al final no ha podido ser. Salimos a las 11 en punto con la incertidumbre de quien iba a ser el valiente que tirase los primeros km\’s ya q la organización sólo ha puesto liebres para el primer grupo (2\’56/km) y para el holandés (1:05 la media), como podéis ver son ritmos de paso muy rápidos para mis intenciones (3\’08-3\’09/km). 1er km a 3\’08 en un grupito de 9-10 atletas formado por brasileños, 2 africanos, José Carlos, Barzola, Benbarka y yo) aquí nadie se ponía de acuerdo y los pasos hasta el km 21 eran bastante irregulares y nadie quería tirar. Así es muy difícil correr una maratón a estos ritmos.

El paso por el ecuador ha sido de 1:06\’25 (perfecto) pero mis piernas no estaban tan frescas como deberían en el paso por la media. A todo eso el gran Jym (que además de vivir esta experiencia conmigo en vivo en Rotterdam, me ha ayudado tanto con sus masajes) me va animando por varios puntos del circuito. Del km 20 al 28 es el tramo más duro de esta maratón, se descuelga mi compañero de entrenos, Benhbarka y el grupo se reduce a 5 atletas dónde ninguno queremos dar la cara y así nos vamos frenando a 3\’12-15-13-19… a mí ya me iba bien porque ya veía que hoy no podía. En el km 29 una vez pasado uno de los puentes (con la subida y bajada más pronunciada del circuito) me llega el hombre del mazo y me arrea un mazazo importante. Casi me descuelgo del grupo y además por detrás no viene nadie. Ese km a 3\’19…ufff me quedan 14 km aún y voy muy jodido, pero sigo con ellos hasta que reviente. Km 30…no puedo más, a punto de entrar en el parque, es la zona más \»jodida\», menos público, más dolores y quiero retirarme, pero pienso en el avituallamiento q llegará en breve y puede que me recupere algo…cojo mi 6xto avituallamiento y mi crono marca 1h35\’23 (ese km a 3\’27!!!). “La mare del tanu”…me descuelgo del grupo y me quedo solo en el parque. Aquí sí que ya ni muro, mazo, ni “na de na”. Estoy exhausto pero es en estas situaciones dónde sale el ángel del bien y el demonio del mal. Tengo en la cabeza la imagen de la Laura sobretodo, también de mis padres, mi hermano, mi familia, Domingo López (mi entrenador), el gran \»cigü\» y como no de todos los que me habéis apoyado diariamente para desearme lo mejor, así que hubiera sido muy egoísta por mi parte abandonar. Sinceramente el 90% era negativo ya q no tenía ya la motivación ni de hacer la mínima, ni de hacer MMP.

De verdad q lo q más deseaba era pararme y tumbarme en el asfalto porque estaba sufriendo creo yo más del límite. La barriga fatal, mil calambres en las piernas y creerme que intentar seguir 10km a 3\’30 cuando estás KO, se hace muy duro. Ya era imposible, bajar mí marca, km\’s a 3\’32-30-31-36… No sé cómo pero puedo hacer cálculos a falta de 7km y si sigo así acabaré justo por debajo de 2:20-2:21, y para más colmo a punto de salir del parque (km 38) veo a José Carlos que va peor que yo y aunque intenta engancharse un km, finalmente se retira. Os lo debía, ese 10% de mi cabeza q me decía q siguiera ha tenido más fuerza que el otro 90% negativo. Ya os vale…con las ganas q tenía de dejar de sufrir y aún me quedan 15\’ corriendo. Km 40 vuelvo a pensar en muchos de vosotros y aunque ya no hay gasolina, tengo que intentar acabarla sin andar. Ese km, el más lento a 3\’44. Último km…Ahí pienso en mi, intento apretar y no puedo porque me entran rampas y calambres, pero me lo merezco. Pienso en lo q me ha costado llegar aquí, los más de 1800km que he corrido en 3 meses y todo el sacrificio que he hecho para combinar el trabajo diario en el gimnasio y colegios con todos mis entrenos. Paso el km 42 en 3\’23 esprintando y los últimos 195mtrs en 36\». 5 segundos después de cruzar la meta con 2:17\’57\» (de momento mejor marca de Catalunya en 2011) el 16 de la general, 4 europeo y primer español, me caigo al suelo de rodillas y gracias a los voluntarios de la organización que me reaniman y me ayudan para levantarme, sigo mi camino para recoger la medalla como finisher en los 42.195 de Rotterdam. Al menos me la merezco.

Antes de que se me olvide quiero felicitar especialmente a Alessandra Aguilar (2h27´00 a 9 segundos del record de España) y agradecer a Benbarka, Jym, Poli, Antonio Serrano, Marc Roig, Galán, Carretero, Pablo, Barzola y sus acompañantes, y a la organización de la prueba ya que la estancia de estos días con ellos ha sido espectacular.

Dicen que a la tercera va la vencida, yo en la tercera he sido vencido. Le doy vueltas a la cabeza y no lo acabo de entender, llegaba en el mejor momento de mi carrera deportiva, más animado que nunca y el día al final bastante caluroso para una maratón, pero al fin y al cabo era bueno y no han salido las cosas demasiado bien, por no decir mal. Me llevo algo positivo de estas 2horas 17 minutos de sufrimiento al máximo…si hoy no me he retirado, es muy pero que muy difícil que lo pueda hacer en próximas maratones. Los culpables de esto realmente sois todos los que estáis leyendo esto y algunos que no lo pueden leer pero también me han dado fuerzas des del primer segundo para finalizarla. Estoy triste, entended que es lógico, pero hay una parte de mi cabeza que está feliz por saber que tengo gente que me quiere y que seguirá queriendo triunfos personales en mi carrera deportiva y personal. No dudéis que yo seguiré luchando diariamente para algún día conseguir mi sueño. He perdido una batalla, pero aún me quedan muchas más para poder vencerlas. Muchísimas GRACIAS a tod@s por vuestros ánimos, apoyo y fuerzas.

Un abrazo enorme desde Rotterdam!

[sociable] content goes here [/sociable]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad