1/2 BCN 2012

26 de febrer de 2012…. queda només un mes per a la gran cita a Barcelona. Allà correré el doble de distància de la qual he corregut avui, però el 25-M serà un altre dia i espero arribar amb les millors sensacions possibles per recórrer els mateixos carrers d’avui més uns altres quantes més.

Avui tocava córrer amb grandíssims atletes africans, entre ells el campió del món Abel Kirui i 10 més amb marques de primer nivell mundial. Al costat d\’ells els atletes de casa Marc Roig, Nacho Caceres, M.A Vaquer, Toni Bernadó i Abder Ait entre altres grans fondistes.

El dia ha despertat de la millor manera possible, sol, bona temperatura, vent moderat i un grandíssim ambient als carrers de la ciutat comtal. Sortida matinera i amb molts coneguts mentre escalfava i a la línia de sortida. Ja des del principi he sentit el suport i ànims de moltes persones que han matinat per veure una de les proves que es situa entre les millors del calendari europeu (quantitat – qualitat). Tot això ha fet que sortís molt motivat i ja des del principi m\’he col·locat al grup del davant. El ritme era idoni en els primers 4km (2\’58 – 3\’00 – 2\’58 – 2\’56) però això és ritme d\’àvia (sense desmerèixer el ritme de les àvies…) per Kirui i els seus \»col·legues\». El medalla d\’or en els dos últims mundials de marató ha canviat bastant fort i jo ja he passat despenjat en el km 5 en 14\’48, aquest km en 2\’51-2\’52. En aquest moment he pensat que això ja no és ritme per un \»blanc\» i he mirat endavant, enrere, dreta i esquerra i no hi havia ningú més que la meva ombra. M\’esperaven 16km (+1 que ja portava) en solitari. Ufff ja veia que avui tocava patir de \»coco\», però això més o menys ho se fer bé i tinc experiència.

A partir d\’aquí un entreno més però a un ritme molt exigent, pels carrers de la capital i amb públic animant.

Són moments de pensar en tots els que et recolzen, en el dur que és el dia a dia entrenant i treballant i que en 28 dies tinc un gran repte i que encara tinc moltes possibilitats de fer-ho molt bé, així que endavant, a patir i córrer per arribar al més aviat possible a l’Arc de Triomf, una vegada allà ja tindràs temps de descansar. Bé com deia ha estat un monòleg en el meu cas…el pas pel km 10 encara mantenint ritmes de 2\’58 – 3\’00 per passar en 29\’39 en aquest punt, per cert és marca personal en 10km ruta ;-)) i a partir del km 12 començo a notar el cansament i vaig perdent segons en cada km. En aquest moment he pensat més en no forçar al 100% (si que estava patint més del compte a nivell mental) però no volia arribar a meta exhaust i gastar un cartutx de més per a la marató a nivell muscular i fisiològic. Així que m\’he posat a ritme marató 3\’05 – 3\’08 i pas a pas arribava a la zona de l’Estació de França pensant que ja no hi havia MMP. Últim km i grata sorpresa!! Dos grans amics i grans persones (Joel Codina i Juanmi Moreno) es posen a córrer al meu costat durant 40\’\’- 50\’\’ i em posen la pell de gallina amb les seves gambades i crits animant-me per canviar el ritme i augmentar la freqüència de cames en els últims 500 metres. Recta final de pujada a l’arc de Triomf amb moltíssim públic i arribant a meta el 12º de la general i primer atleta no africà. Temps final d\’1:04\’03.

Valoració positiva a 4 setmanes de la Marató de BCN, una bona actuació, un gran test corrent en solitari i el millor de tot és que m\’he tornat a demostrar que en ocasions difícils i de fatiga important segueixo patint i segueixo gaudint cada vegada més amb l’esport. Això és una \»droga bona\», i gràcies als vostres ànims i suport (que és moltíssim… només cal veure-ho amb els vostres comentaris i tweets) cada dia tinc més ganes de córrer més ràpid i millor!

Ara queden 3 setmanes dures, claus i on haig d\’intentar cuidar-me al màxim, l\’última serà de baixada i arribar el més descansat possible a la Marató. No sé que passarà el 25 M, però jo sóc molt feliç amb el que estic gaudint ara i amb el que visc dia a dia \»corrent\» amb tots vosaltres. És meravellós!!! MOLTES GRÀCIES per seguir aquí i molta sort i ànims a tots els que com jo teniu un repte pendent als carrers de Barcelona l\’últim diumenge de març.

Salut, km’s i canyaaaaa!

[sociable] content goes here [/sociable]26 de febrero de 2012…. queda tan solo un mes para la gran cita en Barcelona. Allí correré el doble de distancia de la que he corrido hoy, pero el 25-M será otro día y espero llegar con las mejores sensaciones posibles para recorrer las mismas calles que hoy más otras cuantas más.

Hoy tocaba correr con grandísimos atletas africanos, entre ellos el campeón del mundo Abel Kirui y 10 más con marcas de primer nivel mundial. Junto a ellos los atletas de casa Marc Roig, Nacho Cáceres, M.A Vaquero, Toni Bernadó y Abder Ait entre otros grandes fondistas.

El día ha despertado de la mejor manera posible, sol, buena temperatura, viento moderado y un grandísimo ambiente en las calles de la ciudad condal. Salida tempranera y con muchos conocidos mientras calentaba y en línea de salida. Ya desde principio he sentido el apoyo y ánimos de muchas personas que han madrugado para ver una de las pruebas que se sitúa entre las mejores del calendario europeo (cantidad – calidad). Todo eso ha hecho que saliera muy motivado y ya desde principio me he colocado en grupo de cabeza. El ritmo era idóneo en los primeros 4km (2\’58 – 3\’00 – 2\’58 – 2\’56) pero eso es ritmo de abuela (sin desmerecer el ritmo de las abuelas…) para Kirui y sus \»colegas\». El medalla de Oro en los dos últimos mundiales de maratón ha cambiado bastante fuerte y yo ya he pasado descolgado en el km 5 en 14\’48, ese km en 2\’51-2\’52. En ese momento he pensado que eso ya no es ritmo para un \»blanquito\» y he mirado para delante, atrás, derecha e izquierda y no había nadie más que mi sombra. Me esperaban 16km (+1 que ya llevaba) en solitario. Ufff ya veía que hoy tocaba sufrir de \»coco\», pero eso más o menos lo se hacer bien y tengo experiencia.

A partir de ahí un entreno más pero a un ritmo muy exigente, por las calles de la capital y con público animando.

Son momentos de pensar en todos los que te apoyan, en lo duro que es el día a día entrenando y trabajando y que en 28 días tengo un gran reto y que aún tengo muchas posibilidades de hacerlo muy bien, así que \»palante\», sufre y corre para llegar lo antes posible a Arc de Triomf, una vez allí ya tendrás tiempo de descansar.

Bueno como decía ha sido un monólogo en mi caso…el paso por el km 10 aún manteniendo ritmos de 2\’58 – 3\’00 para pasar en 29\’39 en ese punto, por cierto es marca personal en 10km ruta ;-)) y a partir del km 12 empiezo a notar el cansancio y voy perdiendo segundillos en cada km. En ese momento he pensado más en no forzar al 100% (si que estaba sufriendo más de la cuenta a nivel mental) pero no quería llegar a meta exhausto y gastar un cartucho de mas para la maratón a nivel muscular y fisiológico. Así que me he puesto a ritmo maratón 3\’05 – 3\’08 y paso a paso llegaba a la zona de Estació de França pensando en que ya no había MMP. Último km y grata sorpresa!! Dos grandes amigos y grandes personas (Joel Codina Y Juanmi Moreno) se ponen a correr a mi lado durante 40\’\’- 50\’\’ y me ponen la piel de gallina con sus zancadas y gritos animándome para cambiar el ritmo y aumentar la frecuencia de piernas en los últimos 500 metros.

Recta final de subida a l\’Arc de Triomf con muchísimo público y llegando a meta el 12º de la general y primer atleta no africano. Tiempo final de 1:04\’03.

Valoración positiva a 4 semanas de la Maratón de BCN, una buena actuación, un gran test corriendo en solitario y lo mejor de todo es que me he vuelto a demostrar que en ocasiones difíciles y de fatiga importante sigo sufriendo y sigo disfrutando cada vez más con este deporte. Esto es una \»droga buena\», y gracias a vuestros ánimos y apoyo (que es muchiiiiiisimo…solo hay que verlo con vuestros comentarios y tweets) cada día tengo más ganas de correr más rápido y mejor!

Ahora quedan 3 semanas duras, claves y donde tengo que intentar cuidarme al máximo, la última será de bajada y llegar lo más descansado posible a la Maratón.

No sé que pasará el 25 M, pero yo soy muy feliz con lo que estoy disfrutando ahora y con lo que vivo día a día \»corriendo\» con todos vosotros. Es maravilloso!!! MUCHAS GRACIAS por seguir ahí y mucha suerte y ánimos a todos los que como yo tenéis un reto pendiente en las calles de Barcelona el último domingo de marzo.

Salud, km\’s y cañaaaaa!

[sociable] content goes here [/sociable]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad