La mitja de Granollers 2012

Una edició més, però aquesta ha estat molt especial. Començant per l\’oportunitat que l\’organització i ADIDAS m\’han donat en passar 3 dies promocionant la cursa, gaudint dels esdeveniments previs a la Mitja i sobretot per estar amb els 3 dels millors atletes de fons espanyol i el recordista mundial dels 42.195 km. He conegut nous i bons amics d’Adidas i he pogut estar amb molts dels populars que avui han corregut a Granollers i segueixen la meva carrera atlètica amb molts ànims i suport.

Avui 5 de febrer de 2012 feia més fred de lo normal en aquestes dates però les ganes de córrer ràpid i la confiança que tenia han fet que fos un condicionant mínim per gaudir de la Mitja. A la sortida, una línia horitzontal de grandíssims atletes africans amb Makau al capdavant i uns altres més “blanquets” però d\’un nivell molt alt com el campió d\’Europa de marató (Röthlin), el campió d\’Espanya de marató (Castillejos), el Campió d\’Espanya de mitja marató (Iglesias), Carretero, Jordi Mengis, Nacho Càceres i els marroquins (Benhmbarka, Samir Ait, Driss Lakhoaja, Ait….) i la campiona d\’Espanya de marató Vanesa Veiga. Mai havia estat amb tant nivell en una prova de ruta. Avui entrar en el top 10 estava molt car.

Tret de sortida i ningú volia donar la cara, ritme molt lent a 3\’17 els dos primers km’s i un pas de 15\’50 en el 5000. A aquest ritme tots anem molt bé, però a mi no em serveix, jo sé que estic fort i vull fer MMP (1:04\’17), així que en diversos instants em poso a tirar al costat de Carles i Rafa que volem donar-li un ritme més viu a la prova i seleccionar el grup del davant.

En el km 7 comencem a córrer bastant més ràpid i aquest segon 5000 ho passem en (15\’07), amb un pas encara lent en els 10mil amb 30´58. Seguim al capdavant de la cursa Carles, Röthlin, Rafa, els kenyans i jo. Just abans del km 11 un dels \»negritos\» canvia bastant fort i es despengen juntament amb Carles que és l\’únic que aguanta un canvi sobre 2\’50/km. Jo intento canviar també i em porto al campió d\’Europa darrere meu i Rafa Iglesias comença a despenjar-se. El ritme és bastant ràpid i veig amb optimisme el poder córrer molt ràpid la segona part de la prova, però tant ràpid no. No creia que pogués baixar d\’1:04 havent passat tan lents en la primera part de la carrera. Els km’s els vaig picant a 2\’52 – 2\’55 amb Röthlin xuclant roda. Sobre el km 14 em passa i comencem a col·laborar una miqueta tirant un km cadascun (jo he tirat una mica més…ell ha estat més gos vell i ho he pagat en el esprint final). El pas pel km 15 (45\’55) per sota de 3\’ i augmentant el ritme per acabar l\’últim 5000 per sota de 14\’20. Mancant 300 mtrs Röthlin em pega una destralada i em supera en 2 segons. 1h03\’35 MMP i baixant en més d\’un minut la marca de l\’any passat. Sincerament si algú m\’ho diu fa 6 mesos a l\’Índia…li dic que m\’està vacil·lant i que és impossible que les meves cames corrin a 3\’/km en una mitja. INCREIBLE, he gaudit moltíssim. La gent animant increïble (tot i el fred que fa) i llàstima que avui no coincidim a la tornada amb altres atletes populars com en edicions passades perquè això era increïble. Així i tot un 10 sobre 10 per a l\’organització, voluntaris, atletes i el públic.

Conclusió:
Em queden 7 setmanes per a la gran cita a Barcelona en els 42195 mtrs, però si seguim així (avui crec que si en el grup inicial s\’hagués corregut una mica més…estaria molt a prop del sub 1:03.) Que més puc demanar, córrer molt prop de Castillejos, Makau, Röthlin, Iglesias…i encara em queda mooolt per millorar i entrenar…puc fer una bona actuació a la marató! Abans correrem un últim test a la Mitja de Barcelona. Allà espero córrer igual de bé i encara una miqueta més ràpid. No serà gens fàcil però lluitarem per millorar.

Una vegada més no m\’oblido de ningú, primer de la meva família, el meu entrenador, el meu cercle íntim d\’amics, Runnersworld Tgn, Adidas, COS Barcelona, Compressport, OXD…perdó si em deixo a algú… Avui he notat més que mai la força del Irunwithleiva.

MOLTES GRÀCIES A TOTS pels vostres ànims i el vostre suport!

[sociable] content goes here [/sociable]Una edición más, pero esta ha sido muy especial.

Empezando por la oportunidad que la organización y ADIDAS me han dado al pasar 3 días promocionando la carrera, disfrutando de los eventos previos a la Media y sobretodo por estar con los 3 de los mejores atletas de fondo español y el recordman mundial de los 42.195 km. He conocido nuevos y buenos amigos de Adidas y he podido estar con muchos de los populares que hoy han corrido en Granilleras y siguen mi carrera atlética con muchos ánimos y apoyo.

Hoy 5 de febrero de 2012 hacía más frío de lo normal en estas fechas pero las ganas de correr rápido y la confianza que tenía han hecho que fuera un condicionante mínimo para disfrutar de la Media.

En la salida, una línea horizontal de grandísimos atletas africanos con Makau en cabeza y otros más blanquitos pero de un nivel muy muy alto como el campeón de Europa de maratón (Röthlin), el campeón de España de maratón (Castillejos), el Campeón de España de media maratón (Iglesias), Carretero, Jordi Comas, Nacho Cáceres y los marroquíes (Benhmbarka, Samir Ait, Driss Lakhoaja, Ait….) y la campeona de España de maratón Vanesa Veiga.

Nunca había estado con tanto nivel en una prueba de ruta. Hoy entrar en el top 10 estaba muy muy caro.

Disparo de salida y nadie quería dar la cara, ritmo muy lento a 3\’17 los dos primeros km\’s y un paso de 15\’50 en el 5000. A ese ritmo todos vamos muy bien, pero a mi no me sirve, yo sé que estoy fuerte y quiero hacer MMP (1:04\’17), así que en varios instantes me pongo a tirar junto a Carles y Rafa que queremos darle un ritmo más vivo a la prueba y seleccionar el grupo de cabeza.

En el km 7 empezamos a correr bastante más rápido y ese segundo 5000 lo pasamos en (15\’07) y un paso aún lento en el 10mil con 30\’58. Seguimos en cabeza de carrera Carles, Röthlin, Rafa, los keniatas y yo. Justo antes del km 11 uno de los \»negritos\» cambia bastante fuerte y se descuelgan junto con Carles que es el único que aguanta un cambio sobre 2\’50/km. Yo intento cambiar también y me llevo al campeón de Europa detrás mío y Rafa Iglesias empieza a descolgarse. El ritmo es bastante rápido y veo con optimismo el poder correr muy rápido la segunda parte de la prueba, pero tan tan rápido no. No creía que pudiera bajar de 1:04 habiendo pasado tan lentos en la primera parte de la carrera. Los km\’s los voy picando a 2\’52 – 2\’55 con Röthlin chupando rueda. Sobre el km 14 me pasa y empezamos a colaborar un poquito tirando un km cada uno (yo he tirado un poco más…él ha sido más perro viejo y lo he pagado en el sprint final).

El paso por el km 15 (45\’55) por debajo de 3\’ y aumentando el ritmo para acabar el último 5000 por debajo de 14\’20. A falta de 300 mtrs Röthlin me pega un hachazo y me supera en la lista de meta 2 segundos por delante a mi gran actuación. 1h03\’35 MMP y bajando en más de un minuto la marca del año pasado. Sinceramente si alguien me lo dice hace 6 meses en la India…le digo que me está vacilando y que es imposible que mis piernas corran a 3\’/km en una media. INCREIBLE, he disfrutado muchísimo. LA gente animando increíble (aún con el frío que hacia) y lástima que hoy no coincidíamos en la vuelta con otros atletas populares como en ediciones pasadas porque eso era increíble. Así y todo un 10 sobre 10 para la organización, voluntarios, atletas y el público.

Conclusión:

Me quedan 7 semanas para la gran cita en Barcelona en los 42195 mtrs, pero si seguimos así (hoy creo que si en el grupo inicial se hubiera corrido un poco más…estaría muy cerda del sub 1:03.) Que más puedo pedir, correr muy muy cerca de Castillejos, Makau, Röthlin, Iglesias…y aún me queda muuuucho por mejorar y entrenar…puedo hacer una buena actuación en la maratón!

Antes correremos un último test en la Media de Barcelona. Allí espero correr igual de bien y aún un poquito más rápido. No será nada fácil pero lucharemos por mejorar.

Una vez más no me olvido de nadie, primero de mi familia, mi entrenador, mi círculo íntimo de amigos, Runnersworld Tgn, Adidas, COS Barcelona, Compressport, OXD…perdón si me dejo a alguien… Hoy he notado más que nunca la fuerza del Irunwithleiva.

MUCHAS GRACIAS A TOD@S por vuestros ánimos y vuestro apoyo!

[sociable] content goes here [/sociable]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad