Marató BCN 2012

Avui havia de ser el dia i no ho ha estat. Avui he corregut la meva quarta marató i si creia q la de Rotterdam era el més extrem que podia passar-li a un atleta, avui ho he superat amb escreix.

La preparació, els entrenaments, les competicions prèvies…tot havia anat a la perfecció i arribava amb el millor estat físic possible, així que mentalitat positiva i motivació al 100% per afrontar els 42.195km a la ciutat comtal.

Ja mentre escalfava he sentit molts crits d\’ànims desitjant-me el millor i avui ja sabia que veuria moltes cares de les quals m\’han recolzat sempre. Tot llest 8:30 i tret de sortida. Fins al km 3 es crea un únic grup a ritmes de 3\’10-3\’12/km fins que per sobre del Camp Nou les llebres del primer grup es van allunyant i gran treball de Benhmbarka i Samir passant per la mitja marató en 1:06. Fins a aquí tot mes o menys normal, solament que del 15 al 19 he passat per un moment d\’incertesa per unes males sensacions en l\’estómac i no li he donat molta importància (ja es passaran) però encara quedava el pitjor. També recalcar diversos problemes en els punts d’avituallament, taules molt petites i situades en punts difícils perquè cada atleta agafés la seva ampolla (jo solament he pogut agafar 3 de 8).

Pas pel km 25 i en aquesta zona el grup comença a perdre atletes, un d\’ells Chema Martínez. Jo segueixo ben ficat darrere de les llebres però la panxa ja comença a fer de les seves. Abans d\’arribar a la torre Agbar em despenjo i perdo 5-6\» dels brasilers i Jose Carlos Hernández (el mes positiu d\’avui, m\’alegro enormement per la marca i s\’ha guanyat el bitllet a Londres com un gran campió que és, així com Abder Ait pel rècord del món paralímpic i també el bitllet als JJOO).

Aquí en el 28 les cames estan molt fortes i no em fan mal però el dolor que noto en l\’estómac és horrible, així i tot, avui estava a Barcelona i moltíssima gent ha vingut per veure\’m córrer i acabar, no paro, segueixo a ritme però no puc més. La panxa explota i aquí es va acabar el meu somni. (Perdoneu l\’expressió) Em cago i ho faig sense parar, a més de ser incomodíssim amb tot això damunt, segueixo corrent però em noto buit i el pitjor és que noto encara més dolors a l\’estómac.

Gràcies al Juanan que ha anat acompanyant-me durant tota la marató, he pogut netejar-me mínimament i hidratar-me una mica però de nou en el 32…una altra vegada. Ufff horrible i encara queden 10km i vaig mort, no tinc forces i em dol tot. Alguns com el gran Jym, el meu entrenador, amics i el Juanan en alguns moments, saben que el millor és que pari i deixi de patir com ho estic fent.

No vull, NO, avui acabo per tots vosaltres, per TOTS. El buit que tinc dins és inexplicable quan encara has de córrer 30\’ i una tercera vegada, crec que en el 36 torno a \»descarregar\».
No tinc ni idea del ritme que porto, 3\’35-3\’50, ja no importa, penso en moltes coses, ràbia, començo a plorar, impotència, penso en la meva família, amics, coneguts i desconeguts que amb el seu suport han fet que arribés amb il·lusió i forces a complir el meu somni. Seguim…km 40 i el Paral·lel no s\’acaba mai. Faig un canvi com puc i últim km, increïble la cridòria a l\’arribada per acabar destrossat en 2:19\’21 en la posició 15. Decepció total per la gran oportunitat que he perdut, però he après alguna cosa molt important…seguiré sent un atleta popular (i mes encara amb aquesta marca) però no canviï-ho per res del món tota la gent que tinc al meu voltant i que avui m\’han tornat a demostrar q no corro sol i per això mateix torno a repetir que he acabat per vosaltres.

Decepció, ràbia i impotència però seguiré, seguirem, la temporada segueix i vull seguir gaudint com fins ara. Sóc feliç corrent, sóc feliç així. Moltes felicitats a tots els finishers d\’avui i moltes gràcies a tots els amics del  I RUN WITH LEIVA.

[sociable] content goes here [/sociable]Hoy tenía que ser y no lo ha sido.

Hoy he corrido mi cuarta maratón y si creía q lo de Rotterdam era lo más extremo que podía pasarle a un atleta, hoy lo he superado con creces.

La preparación, los entrenamientos, las competiciones previas…todo había ido a la perfección y llegaba con el mejor estado físico posible, así que mentalidad positiva y motivación al 100% para afrontar los 42.195km en la ciudad condal.

Ya mientras calentaba he sentido muchos gritos de ánimos deseándome lo mejor y hoy ya sabía que vería muchas caras de las que me han apoyado siempre.

Todo listo 8:30 y pistoletazo de salida. Hasta el km 3 se crea un único grupo a ritmos de 3\’10-3\’12/km hasta que por encima del Camp Nou las liebres del primer grupo se van alejando y gran trabajo de Benhmbarka y Samir pasando por la media maratón en 1:06. Hasta ahí todo mas o menos normal, solo que del 15 al 19 he pasado por un momento de incertidumbre por unas malas sensaciones en el estómago y no le he dado mucha importancia (ya se pasarán) pero aún quedaba lo peor. También recalcar varios problemas en los puntos de avituallamiento, mesas muy pequeñas y situadas en puntos difíciles para que cada atleta cogiera su botellín (yo solo he podido coger 3 de 8).

Paso por el km 25 y en esa zona el grupo empieza a perder atletas, uno de ellos Chema Martínez. Yo sigo bien metido detrás de las liebres pero la barriga ya empieza a hacer de las suyas. Antes de llegar a la torre Agbar me descuelgo y pierdo 5-6\» de los brasileños y José Carlos Hernández (lo mas positivo de hoy, me alegro enormemente por la marca y se ha ganado el billete a Londres como un gran campeón que es, así como Abder Ait por el récord del mundo paralímpico y también el billete a los JJOO).

Ahí en el 28 las piernas están muy fuertes y no me duelen pero los retortijones son muy fuertes y el dolor que noto en el estómago es horrible, así y todo hoy estaba en Bcn y muchísima gente ha venido para verme correr y acabar, no paro, sigo a ritmo pero no puedo mas. La barriga explota y aquí se acabó mi sueño. (Perdonad la expresión) Me cago y lo hago sin parar, además de ser incomodísimo con todo eso encima sigo corriendo pero me noto vacío y lo peor es que noto aún mas dolores en el estómago.

Gracias a Juanan que ha ido acompañándome durante toda la maratón, he podido limpiarme mínimamente y hidratarme un poco pero de nuevo en el 32…otra vez. Ufff horrible y aún quedan 10km y voy muerto, no tengo fuerzas y me duele todo. Algunos como el gran Jym, mi entrenador, amigos y Juanan en algunos momentos saben que lo mejor es que pare y deje de sufrir como lo estoy haciendo.

No quiero, NO, hoy acabo por todos vosotros, por TODOS. El vacío que tengo dentro es inexplicable cuando aún tienes que correr 30\’ y una tercera vez, creo que en el 36 vuelvo a \»descargar\».

No tengo ni idea del ritmo que llevo, 3\’35-3\’50, ya no importa, pienso en muchas cosas, rabia, empiezo a llorar, impotencia, pienso en mi familia, amigos, conocidos y desconocidos que con su apoyo han hecho que llegara con ilusión y fuerzas a cumplir mi sueño.

Seguimos…km 40 y el Paral.lel no se acaba nunca. Cambio como puedo y último km, increíble el griterío en la llegada para acabar destrozado en 2:19\’21 en la posición 15. Decepción total por la gran oportunidad que he perdido, pero he aprendido algo muy importante…seguiré siendo un atleta popular (y mas aún con esta marca) pero no cambio por nada en el mundo toda la gente que tengo a mi alrededor y que hoy me han vuelto a demostrar q no corro solo y por eso mismo vuelvo a repetir que he acabado por vosotros.

Decepción, rabia e impotencia pero seguiré, seguiremos, la temporada sigue y quiero seguir disfrutando como hasta ahora. Soy feliz corriendo, soy feliz así.

Muchas felicidades a tod@s los finishers de hoy y muchas gracias a tod@s los que habéis RUN WITH LEIVA.

[sociable] content goes here [/sociable]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad