Campionat d\’Espanya 1/2 marató 2012

El que va començar malament…ha acabat bé. A finals de juliol em vaig ficar en el cap preparar l\’estatal de mitja marató i el primer dia d\’entrenament em vaig trencar. Trencament en el bessó dret però la motivació no va baixar sinó tot el contrari, em vaig posar a la feina amb els professionals de COS Barcelona i amb prou feines 6 dies, ja estava rodant per Astúries, “Cabo de Gata” i finalment vaig decidir fer una preparació específica a Andorra. Allí vaig conèixer a nous amic/as i grans persones que em van ajudar en els entrenaments i a passar dies inoblidables.
I…vaig arribar a Tordesillas amb molta confiança i amb uns entrenaments en les últimes setmanes que feien pensar en una bona cursa. El que no pensava era un final tan excepcional!

La sortida era a les 18:00 i una hora i mitja abans vaig sortir de l\’hotel direcció al centre del poble i en arribar em vaig emportar una grata sorpresa, el meu germà, l’Oscar, el Jordi i 3 amics més han viatjat per veure\’m i estan en la línia de sortida amb les samarretes I Run With Leiva per animar-me al màxim. Us puc assegurar que estaven molt mes nerviosos ells que jo… Sabia que podia confiar en les meves possibilitats i que sinó passava quelcom estrany podia pujar al meu primer pòdium en un nacional.
28ºC – 29ºC a la sortida i ens esperava un circuit molt exigent (pel que a mi respecta, en 13 anys, el més dur sens dubte) i un sol que asfixiava a les llargues carreteres de Castella.
La sortida va ser ràpida i amb un gran grup d\’aspirants al títol que ens deixàvem veure en les primeres posicions, 2\’58-2\’58-3\’00 el primer 3000 abans de realitzar la primera pujada d\’un 10% de pendent per tornar a entrar al poble i on ens esperaven tots els familiars, amics i “tordesillanos” ens animaven al màxim. Allà el Chema Martínez ens va posar en fila d\’un i seleccionem el grup de favorits a 7-8 corredors. Les meves sensacions en el km 6 eren bones però haig d’admetre que estava nerviós, inquiet perquè veia a masses atletes per jugar-nos el podi i jo volia assegurar-me un calaix. Així que vaig atacar i em vaig distanciar uns 5\»-10\» en el pas pel km 10 però anava bastant deshidratat i preferia guardar forces per a un final atapeït o per si de cas em venia el baixó en els últims 11km amb fort vent en contra i una zona de tornada a Tordesillas amb diversos tobogans. Vaig baixar el ritme fins que Alex Fernández i Chema Martínez em van agafar i vaig poder relaxar-me uns tres minuts darrere d\’ells, però en veure que el ritme era bastant còmode vaig decidir jugar-me-la en solitari, encara quedaven 9km i vaig tornar a canviar de ritme i poc a poc em vaig distanciar d\’ells dos.

\"MitjaA partir d\’aquest moment vaig començar a creure que podia ser campió d\’Espanya de mitja marató encara que no va ser gens fàcil, primer pel nivell dels atletes que em perseguien i segon perquè les forces flaquejaven i la calor i la sequedat a la gola cada vegada era més intens. 
Així i tot vaig intentar no perdre molts segons per km i quan vaig passar pel km 20 ja em vaig veure guanyador i vaig poder celebrar durant un km i 97 mtrs del meu títol de campió pensant en tots els que durant aquests anys, mesos, dies m\’han recolzat i ajudat a aconseguir aquest títol.
Recta final i en aquest moment se\’t bloqueja el cap i solament penses en tot l\’esforç que has fet i que m\’ho mereixo com el qual més.

Només jo sé realment el que m\’ha costat arribar fins a aquí, així que podeu imaginar lo feliç que sóc en aquests moments. Al final 1:06\’29\» amb una mica més d\’un minut d\’avantatge del Chema. Alguns pensaran que no és una bona marca i no ho és, però avui era important la victòria i era molt difícil córrer ràpid. 

En arribar…forta abraçada amb els meus i especialment amb el millor entrenador i una de les persones que més m\’ha ajudat per arribar a aquest nivell, Domingo López. Sense ell, això hagués estat impossible.
Després va arribar el \»rotllo\» del control antidòping…com vam arribar tan deshidratats i encara que a l’arribada vaig beure mes de dos litre d\’aigua, isotònic i altres…no hi havia manera de poder pixar. Va ser al cap de gairebé dues hores quan per fi vaig poder passar el control i pujar al pòdium en lo més alt acompanyat per Chema Martínez (2º) i J. Díaz Carretero (3º). Felicitats a ells dos i a tots els participants que van acabar una prova molt dura amb unes condicions molt adverses. Calia estar per explicar-ho.

Ara toca descansar i esperar al seleccionador espanyol que confirmi la participació en el proper mundial de mitja marató a Bulgària dins de dues setmanes. Esperem que si, crec que m\’ho he guanyat a pols! 

Vull agrair als meus espònsors i col·laboradors Runnersworld Tgna, Adidas, Compressport, COS BCN, Squeezy, Compex i OXD que gràcies a ells puc seguir dedicant més hores per millorar dia a dia el meu rendiment. 
A la meva dona Laura per recolzar-me des del primer dia i confiar que arribaria aquest moment tan important per mi, a la meva família, el meu entrenador, al gran Jym, a l’Oscar, i tot els seguidors de la campanya IRWL i amics i amigues que em doneu forces diàriament amb el vostre suport, a TOTS i no em vull deixar a cap.

Segueixo corrent i gaudint, cada vegada més, i aquest triomf em dóna moltes forces i un plus de motivació per seguir millorant i així poder compartir amb vosaltres més èxits esportius i personals.

Una abraçada forta.

Jaume Leiva.

[sociable] content goes here [/sociable]Lo que mal empezó…bien acabó. A finales de julio me metí en la cabeza preparar el estatal de media maratón y el primer día de entrenamiento me rompí. Rotura en el gemelo derecho pero la motivación no bajó sino todo lo contrario, me puse manos a la obra con los profesionales de COS Barcelona y en apenas 6 días ya estaba rodando por Asturias, Cabo de Gata y finalmente decidí hacer una preparación específica en Andorra. Allí conocí a nuevos amigo/as y grandes personas que me ayudaron en los entrenos y a pasar días inolvidables.
Y…llegué a Tordesillas con mucha confianza y con unos entrenos en las últimas semanas que hacían presagiar una buena carrera. Lo que no pensaba era un final tan excepcional!

La salida era a las 18:00 y una hora y media antes salí del hotel dirección al centro del pueblo y al llegar me llevé una grata sorpresa, mi hermano, Óscar, Jordi y 3 amigos más han viajado para verme y están en la línea de salida con las camisetas I Run With Leiva para animarme al máximo. Os puedo asegurar que estaban mucho mas nerviosos ellos que yo… Sabía que podía confiar en mis posibilidades y que sino ocurría nada extraño podía subir a mi primer pódium en un nacional.
 28ºC – 29ºC en salida y nos esperaba un circuito muy exigente (para mi, en 13 años el más duro sin duda) y un sol que no dejaba de apretar en las largas carreteras de Castilla.
La salida fue rápida y con un gran grupo de aspirantes al título que nos dejábamos ver en las primeras posiciones, 2\’58-2\’58-3\’00 el primer 3000 antes de realizar el primer repechón de un 10% de pendiente para volver a entrar al pueblo y donde nos esperaban todos los familiares, amigos y tordesillanos nos animaban al máximo. Allí Chema Martínez nos puso en fila de uno y seleccionamos el grupo de favoritos a 7-8 corredores. Mis sensaciones en el paso por el km 6 eran buenas pero debo de admitir que estaba nervioso, inquieto porque veía a demasiados atletas para jugarnos el pódium y yo quería asegurarme un cajón. Así que ataqué y me distancié unos 5\»-10\» en el paso por el km 10 pero iba bastante deshidratado y prefería guardar fuerzas para un final apretado por si acaso me venía el bajón en los últimos 11km con fuerte viento en contra y una zona de vuelta a Tordesillas con varios toboganes. Bajé el ritmo hasta que Alex Fernández y Chema Martínez me alcanzaron y pude relajarme unos tres minutos detrás de ellos, pero al ver que el ritmo era bastante cómodo decidí jugármela en solitario, aún quedaban 9km y volví a cambiar de ritmo para poco a poco distanciarme de ellos dos.

\"MitjaA partir de ese momento empecé a creer que podía ser campeón de España de media maratón aunque no fue nada fácil, primero por el nivel de los atletas que me perseguían y segundo porque las fuerzas flaqueaban y el calor y la sequedad en la garganta cada vez era más intenso. 
Así y todo intenté no perder muchos segundos por km y cuando pasé por el km 20 ya me vi ganador y pude celebrar durante un km y 97 mtrs de mi título de campeón pensando en todos los que durante estos años, meses, días me han apoyado y ayudador a lograr este título.
Recta final y en ese momento se te bloquea la cabeza y solo piensas en todo el esfuerzo que has hecho y que me lo merezco como el que más.

Tan solo yo sé realmente lo que me ha costado llegar hasta aquí, así que podéis imaginar lo feliz que soy en estos momentos. Al final 1:06\’29\» con algo más de un minuto de ventaja de Chema. Algunos pensarán que no es una buena marca y no lo es, pero hoy era importante la victoria y era muy difícil correr rápido. 

Al llegar…fuerte abrazo con los míos y en especial con el mejor entrenador y una de las personas que más me ha ayudado para llegar a este nivel, Domingo López. Sin él, esto hubiera sido imposible.
Luego llegó el \»rollo\» del control antidoping…como llegamos tan deshidratados y aunque en llegada bebí mas de dos litro de agua, isotónico y demás…no había manera de poder mear. Fue al cabo de casi dos horas cuando por fin pude pasar el control y subir al pódium en lo mas alto acompañado por Chema Martínez (2º) y J. Díaz Carreto (3º). Felicidades a ellos dos y a todos los participantes que acabaron una prueba muy dura con unas condiciones muy adversas. Había que estar para contarlo.

Ahora toca descansar y esperar al seleccionador español que confirme la participación en el próximo mundial de media maratón en Bulgaria dentro de dos semanas. Esperemos que si, creo que me lo he ganado a pulso!

Quiero agradecer a mis sponsors y colaboradores Runnersworld Tgna, Adidas, Compressport, COS Bcn, Squeezy, Compex y OXD que gracias a ellos puedo seguir dedicando más horas para mejorar día a día mi rendimiento. 
A mi mujer Laura por apoyarme desde el primer día y confiar en que llegaría este momento tan importante para mi, a mi familia, mi entrenador, al gran Jym, a Oscar, y todo los seguidores de la campaña IRWL y amigos y amigas que me dais fuerzas a diario con vuestro apoyo, a TODOS y no me quiero dejar a ninguno.

Sigo corriendo y disfrutando, cada vez más, y este triunfo me da muchas fuerzas y un plus de motivación para seguir mejorando y así poder compartir con vosotros más éxitos deportivos y personales.

Un abrazo fuerte.

Jaume Leiva.

[sociable] content goes here [/sociable]

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad